Tweedaagse vorming: naar een inclusief en armoedesensitief vrijetijdsaanbod

Kunnen deelnemen aan vrije tijd is een grondrecht. Toch kan bijna de helft van de Vlamingen in een kwetsbare positie zich niet veroorloven om wekelijks een klein bedrag uit te geven aan persoonlijke behoeftes van ontspanning of om regelmatig te participeren aan vrijetijdsactiviteiten zoals sport, film, concerten. Dit heeft te maken met tal van financiële, praktische, informatieve, digitale, sociale, én psychologische drempels die mensen in armoede ervaren. In dit opzicht worden lokale besturen, cultuurhuizen, sportclubs, jeugdwerkingen, en vakantieaanbieders de laatste jaren steeds duidelijker aangesproken op hun opdracht naar publieksdiversiteit en het bereik van kansengroepen.

Het Netwerk tegen Armoede ontwikkelde daarom een tweedaags vormingstraject. De nadruk ligt op dialoog met mensen in armoede, inzicht in de complexiteit van de thematiek, het doorbreken van vooroordelen, het ontwikkelen van een visie op armoede en handvaten om drempels binnen jouw organisatie weg te werken.

Deelnemers krijgen inzicht in de dagelijkse leefwereld van mensen in armoede, verbreden hun kennis over een gedragen visie op armoede – en kansengroepen – en reflecteren kritisch over hun eigen praktijk. Vanuit een integrale visie zetten we de stap naar concrete acties.

Data:

Dinsdag 18 juni 2024 van 9.30 -16.00 uur
Dinsdag 25 juni 2024 van 9.30 – 16.00 uur

Locatie:

Schaarbeek (Brussel Noord), De Kriekelaar vzw

Meer informatie en inschrijven.

Over Jan

Manager of People and Information.
Dit bericht werd geplaatst in bibliotheken, Cultuurparticipatie, Lokaal beleid en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op Tweedaagse vorming: naar een inclusief en armoedesensitief vrijetijdsaanbod

  1. tania sey zegt:

    goed idee om alle beleidsmensen daar voor uit te nodigen. het zou een krachtig signaal zijn als de top van alle politieke partijen zijn bestuur daar naar toe stuurt!!

    Geliked door 1 persoon

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.