Berlare bereidt zich voor op een Puitenkloppers-pact

white_lipped_tree_frog_cairns_jan_8_2006De Zwarte Madam: Berlare bereidt zich voor op een Puitenkloppers-pact

Na de commotie over het Zwarte Piet-pact, dreigt ook voor andere figuren en symbolen een soortgelijk pact. Cavaria neemt intussen de voile janetten van Aalst onder vuur en vraagt aan het organiserend comité om de naam en de kledij aan te passen wegens aanstootgevend voor LGBT’s. In Gent heeft het stadsbestuur beslist om alle referenties naar stropkes te verwijderen op vraag van het Centrum ter preventie van zelfdoding.

Dichter bij huis heeft Gaia geprotesteerd tegen de benaming Puitenkloppers in Berlare. De organisatie vindt dit immers een oproep tot dierenmishandeling en het zou alle verwezenlijkingen op vlak van dierenrechten terugdraaien. Het gemeentebestuur bezint zich over een nieuwe bijnaam: kikkerstrelers werd reeds gesuggereerd.

Over Jan

Manager of People and Information.
Dit bericht werd geplaatst in Zwarte madam. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.