Lessen uit de UK

labour_posterboard_hornsey_wood_green_7_may_2015Een kijktip: Labour – The Summer that Changed Everything

Dit is een BBC-documentaire over de verkiezingscampagne van Labour deze zomer, die resulteerde in een ongelooflijk resultaat. De makers volgen enkele campagnevoerders in de aanloop en de nasleep van de verkiezingen. Van de wanhoop bij aanvang door de slechte poll’s, de revolte van de “oude” krokodillen (vaak jonger dan Corbyn) tegen de figuur van Jeremy Corbyn, het sprankeltje hoop, tot de onverwachte overwinning en de consolidering van de vernieuwing in de partij.

Vooral de disruptieve campagne van de Momentum-beweging speelde hierbij een belangrijke rol. Deze jongeren maakten van Corbyn, toch een beetje een saaie, oudere man, een hip merk en het symbool van het linkse reveil.

Er is hoop voor links in Europa.

Over Jan

Manager of People and Information.
Dit bericht werd geplaatst in Internationaal en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.