sp.a-Groen maakt zich bezorgd over het niet nemen van coronamaatregelen tijdens Ronde van Vlaanderen

Cycling Wielerronde Contest - Free photo on Pixabay
bron: Pixabay.com

Op 18 oktober trekt de Ronde van Vlaanderen door Berlare. Een feest voor elke wielerliefhebber. Ook sp.a-groen gemeenteraadslid, Jan Van Hee, zal op post zijn om te supporteren, maar terzelfdertijd maakt hij zich grote zorgen. 

In de afgelopen weken verklaarde schepen Vandersnickt in de pers dat er geen veiligheidsmaatregelen zullen getroffen worden om corona-besmettingen te vermijden. Hij rekent op de verantwoordelijkheidszin van de supporters, die gevraagd worden om een mondmasker te dragen. 

“Iedereen weet dat supporteren en een pint drinken moeilijk samen gaan met een mondmasker en afstand houden. Er wordt geroepen en gejuigd, men verdringt elkaar aan de dranghekkens. Allemaal serieuze risico-factoren om het virus vrij spel te geven.”

Jan Van Hee interpelleerde de schepen hierover in de gemeenteraad en vroeg bijkomende veiligheidsmaatregelen, maar ving bot. 

Het sp.a-groen gemeenteraadslid vindt de uitspraken van de schepen onbezonnen en hij vindt het onverantwoordelijk dat er geen bijkomende maatregelen getroffen worden. 

Tot voor kort bleef Berlare zo goed als gespaard van besmettingen, maar de afgelopen weken gaan die snel de hoogte in. 

“In ons woonzorgcentrum werkt het zorgpersoneel zich uit de naad om de besmettingsgolf in te dammen en intussen kreeg Berlare van Sciensano het hoogste alarmniveau 4 opgeplakt. In deze omstandigheden geen extra maatregelen opleggen, is spotten met de gezondheid van haar burgers.”

Sp.a-Groen vraagt als veiligheidsmaatregelen het streng toezien op de mondmaskerplicht, het afbakenen van zones en het beperken van de capaciteit in die zones, zodat er voldoende veilige ruimte is voor de supporters. Volksgezondheid is een kerntaak van het gemeentebestuur en dat moet primeren op andere belangen. 

De zitting is digitaal te beluisteren via http://web-berlare.streamovations.be.

Over Jan

Manager of People and Information.
Dit bericht werd geplaatst in Berlare, Lokaal beleid, Nieuws en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.