Overmere krijgt een ringweg

Zwarte madam:

558115dcb8d7d05340e0c63996cc696eHet Agentschap Wegen en Verkeer heeft oren naar de frustraties van de inwoners van Overmere over het verkeersinfarct dat zich nu verlegd heeft naar de dorpskern. Na de maandenlange werken aan de brug is nu de Baron Thibautstraat aan de beurt. Het agentschap denkt aan een structurele oplossing.

“Met onze ervaring uit Antwerpen plannen we een ringweg rond de dorpskern om het doorgaand verkeer vlotter te laten verlopen. Zoals het BAM-tracé willen we ook werken met een tunnel onder het Kapelleplein en een dubbeldekkerbrug over het Donkmeer. We zoeken wel nog een passende naam voor de brug. In Antwerpen is dat de Lange Wapperbrug, misschien kunnen we de brug in Overmere de “Zwarte Madambrug” dopen? ” aldus de directeur van het AWV.

Op 1 april wordt hierover een volksraadpleging georganiseerd.

Over Jan

Manager of People and Information.
Dit bericht werd geplaatst in Zwarte madam en getagged met . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op Overmere krijgt een ringweg

 1. willy de schepper zegt:

  Beste Zwarte Madam
  Aan de Cultuurraad werden vorig jaar enkele namen voor de nieuwe occasie overzetboot ter inspiratie voorgesteld. Het werd uiteindelijk op een blauwe maandag een Blauwe Reiger.
  Bij deze hernieuwen we het voorstel om deze dubbeldekkerringweg voor auto en metro niet maalBEEK, molenBEEK, schaarBEEK of melkerijBEEK te noemen maar “Over-meer-naar”. Daarmee is duidelijk dat deze weg over het meer je overal naartoe kan leiden.
  Als er na de werken nog geld over is gaan we graag mee bij Geert van Lijsterbes als copyrightvergoeding.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.