Terreur in Berlare: ik weiger bang te zijn

2000px-mohamed_peace_be_upon_him-svg

Vrede zij met Hem.

 

Verschrikkelijk!

Vorige week werden we ons helemaal bewust dat we ons niet kunnen afsluiten van het wereldwijde conflict tussen weldenkenden en haatvolle idioten.

De mensen die deze zelfmoordacties ondernemen zijn gebrainwashte imbecielen en zij zullen inmiddels tot de vaststelling gekomen zijn dat er geen 72 maagden op hen zitten de wachten. Maar vergis je niet, achter deze aanslagen zit wel degelijk een weloverwogen strategie. Het doel is immers panische angst te veroorzaken én bevolkingsgroepen tegen elkaar op te zetten om een “totalen Krieg” te veroorzaken.

Het wapen van de terreur is niet het geweld, maar wel de angst voor het geweld. De terroristen hebben dus gewonnen wanneer we bang zijn, niet alleen voor het geweld, maar ook voor het onbekende. Als we bang zijn van vluchtelingen, moslims en iedereen, die anders is, dan wringen ze zich bij Daesh (IS) in de handen.

Eén Syrië strijder vertrok uit Zele, een andere uit Lokeren. Het grootste deel vertrok vanuit Antwerpen. De kans op een aanslag in Berlare is gelukkig quasi onbestaande, maar de “terror” werkt tot hier. Als je sommige hatelijke reacties leest op onze gemeentelijke fora en de belachelijke manifestatie bekijkt van de hooligans aan het Beursplein, lijkt het dat de terroristen aan het winnen zijn.

Laten we ook niet vergeten dat de grootste slachtoffers van het zogenaamde “moslimterrorisme” de moslims zelf zijn. Zowel letterlijk als figuurlijk. Letterlijk: 95% van de slachtoffers wereldwijd van dit soort terrorisme zijn moslims. Afgelopen vrijdag vielen nog meer dan 32 doden bij een voetbalmatch voor kinderen in Bagdad.

We gaan ons niet beschermen door Daesh (IS) in Syrië en Irak plat te bombarderen. Daarmee verspreiden we het conflict verder over de wereld. Toch kunnen we het terrorisme succesvol indijken met enkele “simpele” maatregelen:

 1. Een performante inlichtingendienst, politie en juridisch apparaat in een Europees kader.
 2. Het creëren van échte “safe havens” in het Midden Oosten om de vluchtelingenstroom onder controle te houden én te werken aan een toekomstig staatsapparaat in de getroffen gebieden. Robert Fisk heeft overschot van gelijk, als hij stelt dat een goede opvang van de vluchtelingen de grootste nederlaag voor IS betekent.
 3. Radicaal ingaan tegen racisme én tegen het zelfmedelijden van bepaalde bevolkingsgroepen. Losgeslagen jongeren positieve perspectieven en rolmodellen bieden. Het herinvoeren van de leger- of burgerdienst lijkt me geen slecht idee om jongeren uit hun getto te halen of van onder hun kerktoren te halen.
 4. Humor! Als je met iets kunt lachen, dan toon je dat je er niet bang van bent en dan mist terrorisme elk doel. Dat weten PalestijnenMoslims in het algemeen en zelfs de Iraniërs.

Weiger dus om bang te zijn, bang van terreur, bang van het onbekende.

Over Jan

Manager of People and Information.
Dit bericht werd geplaatst in Nieuws en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

2 reacties op Terreur in Berlare: ik weiger bang te zijn

 1. Pingback: Berlare in de wereld | Progressieve dromen aan de Donk

 2. excellent issues altogether, you just gained
  a new reader. What may you recommend in regards to your submit that you simply made
  some days ago? Any certain?

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.