Kleine herinnering aan een grote Burgemeester: Jan Willy Van Sande

Oud-burgemeester Jan Willy Van Sande

Ongeveer 20 jaar geleden fietste ik op een vrijdagavond, als tamelijk verse inwoner van Berlare, naar huis. In gedachten verzonken overliep ik de komende week, want maandagochtend ontiegelijk vroeg vertrok ik voor het werk naar Letland (fantastisch land, trouwens).
Mijn presentatie was klaar, valies was zo goed als gepakt, mijn paspoort was aangevraagd, …

Plots kreeg ik het koud zweet: Aangevraagd! Niet afgehaald! Dat was ik rats vergeten en vertrekken zonder paspoort was niet mogelijk. Het gemeentehuis was al uren gesloten en toen was het gemeentehuis ook niet open op zaterdag.

Zonder veel verwachtingen belde ik naar de burgemeester. Ondanks het vrij late uur én het feit dat hij op een familiefeest zat, nam hij op, luisterde naar mijn probleem en zei: “Kom naar het gemeentehuis, ik zal er zijn.”.

Hij nam me mee op sleeptouw voor een zoektocht door de kantoren. Hij deed dat met veel jovialiteit, de nodige kwinkslagen en een gezellige keuvel. Het vinden van het paspoort was ook voor hem ook geen evidentie, maar na enkele telefoontjes naar medewerkers, ontdekten we de bergplaats.

Mijn paniek had plaats gemaakt voor euforie.

Het feit dat hij goedgemutst een stommiteit van een verstrooide inwoner op een onmogelijk moment kon verhelpen, typeerde hem: een man met een groot hart voor al zijn inwoners.

Jan Willy Van Sande overleed op 16 april 2022


Over Jan

Manager of People and Information.
Dit bericht werd geplaatst in Berlare, Geen categorie en getagged met . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.