Dagen zonder vlees

dzvlogoVeganisten zullen het me kwalijk nemen, maar ik kan enorm genieten van verse carpaccio of steak tartaar, van een dichtgeschroeide Limousin-entrecote of van mijn eigen stoverij. Toch zul je me vaker geen vlees zien eten en kies ik op restaurant vaak een vegetarisch alternatief.

Steeds meer mensen kiezen bewust om minder vlees en vis te eten. De overconsumptie van dierlijke voeding is onder meer een van de grote oorzaken van de klimaatverandering en andere milieuproblemen. Wanneer we toch vlees eten, kiezen we best voor lokaal, duurzaam geproduceerd vlees. Bij ons Voedselteam Donkgemeenten kun je reeds lokaal, duurzaam en lekker lamsvlees krijgen.

Voor je gezondheid eet je ook best flink wat minder vlees: Vegetariërs hebben minder kans op hart- en vaatziekten, minder kans op diabetes en het risico op een aantal kankers daalt.

Ook topslager Dierendonck is van oordeel dat we minder, maar beter vlees moeten eten. Uiteraard spreekt hij hiermee in het voordeel van zijn eigen winkel, maar de overproductie van middelmatig vlees is niet de toekomst.

Daarom zijn initiatieven als het Gentse “donderdag=veggiedag” zeer belangrijk in de bewustwording. Een idee voor Berlare? Niet toevallig dat Gent hierin het voortouw neemt, Gent wil zich immers als de veggie-hoofdstad van Europa profileren.

Vandaag gaat opnieuw Dagen Zonder Vlees van start. Het opzet is om 40 dagen minder vlees of vis te eten en zo je ecologische voetafdruk te verkleinen en je gezondheid te vergroten. Ik ga alvast mijn vleesconsumptie verminderen, niet voor 40 dagen, maar voor de rest van mijn leven. En jij?

Over Jan

Manager of People and Information.
Dit bericht werd geplaatst in Berlare, Lokaal beleid, Nieuws, visie en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.